Vrijwilliger worden?


Waarom?

Waarom zou je vrijwilliger bij onze vereniging willen worden? Wel dat is omdat je dan het hele jaar door in een zelf te kiezen frequentie bezig kunt zijn in de natuur. Wat onze huidige 45 werkers een erg leuk aspect van het werk vinden is dat zij op plaatsen komen die normaal niet toegankelijk zijn. Je leert je woongebied kennen op een manier die anders onmogelijk is. En je bent natuurlijk lekker in beweging van zo'n 9.00 tot 14.00 uur. Bovendien ben je óók nog goed bezig door de natuur een handje te helpen. 

Na terugkomst op de Buitenplaats drink je nog wat met je mede-vrijwilligers en sluit de dag af. Goed voor het sociale aspect. 

 

Wat doen we?

Wij werken het hele jaar door aan verschillende projecten: in de winter gaan we langs boerderijen en gemeenten om voornamelijk knotwerkzaamheden te verrichten. Hierbij maken we gebruik van kettingzagen, ladders en handzagen. Wij verzamelen het hout en voeren dat af naar onze Buitenplaats in het Maximapark.

Dit werk loopt van half november tot half maart. 


Houtverkoop

Vanaf half maart gaan we op de Buitenplaats hout zagen en kloven en bezorgen dit bij onze vaste klanten.  

Dit is voor ons een belangrijke inkomstenbron. De opbrengst is ongeveer één derde van onze kosten. 

 

Zomerwerk

In mei beginnen de zomerwerkzaamheden. Dit is voornamelijk maaien en hooien. De belangrijkste klant is de Gemeente Utrecht omdat veel werk in het Maximapark (Buitenhof) en in de wijk de Tol in Vleuten wordt gedaan.

Daarnaast zijn we medebeheerder van het terrein van de Kievit in Harmelen. Daar onderhouden we het deel dat niet door hun eigen vrijwilligers gedaan kan worden omdat zij niet over de juiste apparatuur beschikken. Wij doen dat in opdracht van het Utrechts Landschap. 

Voor al dit werk beschikken we over maaimachines, bosmaaiers en het nodige handgereedschap. 

 

Assistenten gezocht
Naast de “gewone” vrijwilliger zoeken wij ook assistenten voor onze werkvoorbereider en ecologen. Deze zijn erg belangrijk voor onze vereniging omdat zij de werkzaamheden voorbereiden en overleggen met de opdrachtgevers. Zonder hen zou ons werk niet mogelijk zijn. Lijkt het je wat om daar een rol in te spelen meldt je dan aan en wij gaan graag met je in gesprek om toe te lichten wat deze functies in houden. 

Zit hier wat voor jou bij, wil je meer informatie of wil je een keer vrijblijvend mee doen, dan ben je van harte welkom. Je kunt je aanmelden of je vragen stellen bij Ruud, telefoon 06 41 80 55 76. Of stuur een mail naar info@landschapsbeheervleutendemeern.nl.